Året som gått blev ett annorlunda år. Vem hade trott att just Hammenhög Rotary till slut skulle bli en klubb som är i framkant när det gäller användning av digitala media för att kunna fortsätta träffas regelbundet. Denna omställning har blivit möjligt tack vare allas nyfikenhet, vilja och mod att våga göra saker annorlunda. Vi var snabba med att starta upp vår verksamhet så fort vädret tillät i våras och vi kunde träffas utomhus. Lika snabba var vi att möjliggöra för att träffas via Zoom. Det ÄR inte samma sak som att ses "på riktigt", men det är ett förvånansvärt bra substitut. Och vi märker att den "etikett" man behöver använda sig av när man har möten på Zoom snabbt infunnit sig och att de allra flesta faktiskt har lyckats hitta den viktiga mute-knappen!
 
Klubbens sista möte med föredragshållare var en makalös föredragning av Terese Cristiansson, utrikeskorrespondent på TV4 och tillika honorär medlem av klubben. Det är en ynnest att få en timmes föredragning av en så insatt person av en så komplex fråga som Mellanöstern. Det var ett riktigt värdigt slut på en, trots omständigheterna, mycket bra höst. Och våra erfarenheter kommer förhoppningsvis att bli till inspiration för andra som ännu inte fullt ut vågat ta steget till de små bildernas värld på en dataskärm. Men de små bilderna på oss medlemmar varandra är nog så trevliga, vi har ju fått se hur vi har det hemma hos varandra.
 
Årets sista begivenhet var dragningen i klubbens jullotteri. Studio Tågarp, det vill säga Lars Anderssons och Anettte Bokelunds oragerie, premiäranvändes och de lyckliga vinnarna av de dragna vinstnumren kan hämta sina vinster i Tågarp eller få dem leverade av Tomten. Klubben ska ha heder av att hela 69 lotter såldes och att över 4000 kr nu skickas till End Polio Now/Polio Plus. Med matchningen av medel från Bill och Melinda Gates så blir detta en ansenlig summa. Detta tillsammans med den lyckade pennförsäljningen visar på att det finns en stor vilja att donera pengar, bara syftet är tillräckligt tydligt. Tack alla som bidragti till att allt blivit verklighet.
 
God jul och gott slut!