HAMMENHÖGS ROTARYKLUBB                                                            Veckobrev Nr: 2866
    
Distrikt: 2390                                                                                         Datum: 19 mars 2021
   
Mötesplats: Cyberrymden                                                                      Närvaro: 10 medlemmar
 
President: Inkommande Lars Andersson
 
Gästande Rotarianer:
 
Övriga gäster: Publik 1 st, Föredragshållare 1 st
 
Presidenten Hälsade alla välkomna.
 
Klubbärenden: Mejl från ordförande TRF Viveca Serder
 
Hej!
 
Har du kollat fliken "Rotary gör gott" på vårt distrikts hemsida? Där hittar du information om The Rotary Foundation (TRF), Rotary Doctors Sweden, U-fonden och Shelterbox. Du hittar även de klubbprojekt, som fått distriktsbidrag från TRF de senaste åren och de stora projekt som är så kallade Global Grant. Alla projekten hittar du under "Projekt för fred och samförstånd". Vår ambition är att också lägga in andra projekt som klubbarna vill visa. Hur det ska göras återkommer vi till inom kort.
 
För att få distriktsbidrag ska klubben ha bidragit till TRFs Årliga fond. Under fliken SKÄNK på hemsidan kan du bidra till TRF för klubben eller som enskild Rotarian. Det här verksamhetsåret hade vi ungefär 100 000 kronor att fördela till distriktsbidrag, vilket hänger samman med den summa våra klubbar bidrog med för tre år sedan. I år är vi långt från motsvarande bidrag, tyvärr. Men än är detta verksamhetsår inte slut!
 
I Malmö-Möllevången RK finns två författare, en hjärtläkare och en byggare som åkt runt i världen. De har båda skrivit böcker som du kan köpa, och förutom intressant och rolig läsning bidrar du till Årliga fonden. Se mer om böckerna i bifogad fil och även om hur du köper dem.
 
Vi ses väl på Distriktskonferensen på lördag!
 
Rotaryhälsningar
Viveca
 
Viveca Serder
Ordförande TRF-kommittén och PDG
 
Hur beställer man då böckerna om man är medlem i Hammenhögs Rotary, läs nedan
 
 
I vår klubb, Malmö-Möllevången RK, har vi många färgstarka och fantastiska medlemmar. Av dessa har två utmärkt sig som inspirerande författare och underhållit medlemmarna i klubben med sina anekdoter. Då vi nu tycker det är synd att inte fler rotarianer i distriktet får möjlighet att läsa deras verk har vi tillsammans med författarna tagit fram följande erbjudande. Köp en eller flera böcker, varje bok kostar 120 kronor. Författarna får 100 kronor och Malmö-Möllevången 20 kronor för varje såld bok. Klubben vill sedan dubbla de 20 kronorna till 40 kronor per såld bok som vi skänker till Rotary Foundation, Årliga Fonden.
Gör så här: Utse en representant i er klubb som tar upp beställningar och sänder en samlad beställning via mejl till salconsultingab@gmail.com, med titel och antal böcker som ni vill beställa. När böckerna finns för leverans får er representant ett meddelande att sända pengarna via Swish till undertecknad, som åtager sig att tillsammans med er representant finna ut på vilket sätt böckerna bäst kan distribueras. Beroende på leveranssätt kan en eventuell leveranskostnad behöva tas ut.
Kom och köp!
Malmö-Möllevången RK
2021-03-29
Sven-Arne Löfving
 
Hammenhögs Rotary Klubb.
 
Skicka en beställning till sekreteraren snarast dock senast den 30/4.
Jag beställer då böckerna från Malmö-Möllevången RK.
 
Jag förslår att vi betala in 150 kronor per bok. 120 kronor går till Malmö-Möllevång RK.
Resterande 30 kronor sätter Christer in på den Årliga fonden med avsändare Hammenhögs RK.
Swisha beloppet till klubbens swish och beställningen till sekreteraren.
 
 
För att se vilka böcker tryck på länken. Presentation av böckerna.
Presidenten informerar
Johan Nilsson
member photo
Kvällen möte  måndagen den 19 april började som vanligt med lite Zoom mingel.
Idag var vi 12 uppkopplade medlemmar och gäster.
 
Kvällens rotaryföredrag var en presentation av Växjöbaserade Prefadsystem Syd AB genom en av dess grundare och vice VD Hans Lindfors
Inkommande president Lars Andersson hälsade Hans välkommen
 
 
Klubbens medlemmar hade en del frågor och Hans lämnade svar.
 
Varma ZOOM applåder från deltagarna och Lars tackade för föredraget och önskade lycka till i framtiden.
 
 
Stommar och entreprenörskap av Hans Lindfors en av grundarna och Vice VD
 
Kvällens rotaryföredrag var en presentation av Växjöbaserade Prefabsystem Syd AB genom dess VD Hans Lindfors och hur entreprenörskap kan utvecklas från ett mindre företag i byggbranschen 2008 till ett specialiserat företag för prefabricerade stommar till byggnader av olika slag. Omsättningen har stigit till ca SEK 500 000 000. Verksamheten gäller komplexa och prefabricerade stombyggen inom betong, stål och limträ. Projekten innefattar allt från projektering till rena partnerskap. Affärsidén bygger på tanken att tillgodose kundernas byggbehov genom att vara oberoende från leverantörer och inte ha någon egen tillverkning. Några av genomförda och aktuella projekt kan studeras närmare på adressen https://www.prefabsystem.se/referenser/.
 
Numera har Prefabsystem Syd AB vuxit till att även vara verksamma i Göteborgsregionen Malmöregionen samt på andra större objekt i södra Sverige. Man har även sett värdet av extern professionell ledning i styrelsen. Anställa är numera ca 20 personer varav de flesta är sysselsatta med projektledning i de olika projekten för större beställare.
 
Sammanfattningsvis kan sägas att kompetens och målmedvetet arbete för affärsidén har givit ett imponerande resultat. Allt presenterades sakkunnigt av Hans Lindfors.
 
 
Pennförare denna afton: Bengt Stridh.
 
 
Nästa möte: Cyberrymden  Länk för inkoppling skickas senare med praktiska upplysningar om hur deltagandet bör genomföras.
 
 
Presidenten tackade alla för trevlig samvaro här på Zoom.
 
Upcoming Events
Johanna Bolander berättar om sin forskning
ZOOM
26 apr 2021
18:00 – 19:30
 
Frivilliga i samhällets tjänst
Skillinge hamn
10 maj 2021
18:00 – 21:00
 
Pontus Ekström - Kustbevakningen
Zoom eller Vallby
24 maj 2021
18:00 – 19:30
 
Rundvandring på Regementet i Ystad
Regementsområdet Ystad
07 jun 2021
18:00 – 20:00
 
Visa hela listan
ClubRunner Mobile